Betonnen vloer

Een betonnen vloer, dit zijn de belangrijkste voordelen 

We trappen met zekerheid een open deur in wanneer we stellen dat de betonnen vloer door de jaren heen stelselmatig veel populairder is geworden. Er zijn meerdere redenen aan te halen waarom dat precies het geval is. Om te beginnen is deze vloer natuurlijk ongelofelijk kwalitatief. In vergelijking met menig aantal vloeren is ze dan ook veel robuuster en beschikt ze over een aanzienlijk betere levensduur. Dat is echter nog zeker en vast niet alles. Daarnaast is het tegenwoordig ook zo dat ze uitstekend kan worden uitgerust met vloerverwarming. Ook een vloer van beton in je huis laten realiseren? Hou dan beslist rekening met de onderstaande informatie! 

Een betonnen vloer, waar bij aankoop rekening mee houden?

Ben je van plan om een betonnen vloer te kopen? In dat geval zal je er rekening mee willen houden dat er niet zomaar één enkel exemplaar op de markt is terug te vinden. In plaats daarvan heb je dan ook de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende opties, namelijk:

1. De gepolierde betonvloer;

2. Een vloer van zogenaamd printbeton; 

Voor beide opties geldt dat ze in de praktijk meer dan het overwegen waard kunnen zijn. Op het eerste gezicht lijken beide opties bovendien ook min of meer over dezelfde eigenschappen te beschikken. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat printbeton er bekend om staat een behoorlijk stukje duurder te zijn. Check dan ook altijd even of deze wel past binnen je budget of niet. 

Vloerverwarming en een betonnen vloer, gaat dat samen?

We leven in een tijd waarin ontzettend veel mensen hun traditionele verwarming vervangen door zogenaamde vloerverwarming. De vraag die daarbij niet zelden weerklinkt heeft te maken met het feit of dit type van verwarming kan worden gecombineerd met een betonnen vloer of niet. Dat is op zich mogelijk, alleen zijn er wel wat zaken waar je dan aandachtig voor moet zijn. Zo dienen er bijvoorbeeld uitzetvoegen voorzien te worden en moet de minimale opbouwhoogte iets hoger zijn gelegen. Denk hierbij aan een minimale opbouwhoogte van zo’n 10 centimeter. 

Toch liever groeven in de vloer? Dat is geen probleem! 

Eén van de typische eigenschappen van een betonnen vloer heeft te maken met het feit dat er standaard geen groeven of voegen in terug te vinden zijn. Dit gezegd hebbende is de kans natuurlijk ook bestaande dat jij er graag omwille van andere redenen voor wenst te kiezen om over te gaan tot de aankoop van een dergelijke vloer. Het is dan ook zeker niet zo dat iedereen deze keuze louter en alleen maakt omwille van het feit dat er geen voegen in de vloer zijn terug te vinden. 

Wil jij graag kunnen rekenen op de unieke eigenschappen waar een betonnen vloer over beschikt, maar zou je dat dan wel graag willen doen in combinatie met groeven of voegen in de vloer? Dat is uiteraard perfect mogelijk. Voor een betonvloer geldt namelijk dat de mogelijkheid bestaat om er groeven of voegen in de laten slijpen. Wanneer je dit doet zal je tot de vaststelling komen dat je weliswaar nog altijd van de andere voordelen kan genieten, maar dan wel met de aanwezigheid van voegen. Op deze manier sla je wellicht dan ook twee vliegen in één klap.