Duurzaam interieur

De inrichting na het verduurzamen van je bouwproject

Is je bouwproject helemaal verduurzaamd? Ga ook bij de inrichting ervan voor duurzame producten. Mangohouten meubelen zijn zeer gewild vanwege hun uitstekende duurzaamheid en stijlvolle uiterlijk. Maar wat maakt mangohout juist zo duurzaam? En wat voor soort mangohouten meubelen kun je in je huis gebruiken? Laten we eens kijken naar de voordelen van mangohout en enkele populaire mangohouten meubelen.

Hout van mangobomen

Mangohout is een hardhout dat afkomstig is van de mangoboom, die vooral groeit in India, Bangladesh en het zuiden van Nepal. Deze houtsoort is zeer duurzaam en wordt daarom vaak gebruikt voor meubels, vloeren en andere bouwmaterialen. Een van de redenen waarom mangohout zo duurzaam is, is omdat het een hoge dichtheid heeft en weinig neiging tot kromtrekken of vervormen. Dit betekent dat het langer meegaat en beter bestand is tegen dagelijkse slijtage dan sommige andere houtsoorten.

De duurzame keuze

Mangohout heeft ook een natuurlijke resistentie tegen termieten en andere hout aantastende insecten, wat het ook geschikt maakt voor gebruik buitenshuis. Bovendien is mangohout een milieuvriendelijke keuze, omdat het een snelgroeiende boom is en niet hoeft te worden geplant of geteeld op landbouwgrond.

Mangohouten meubelen

Mangohouten meubelen zijn stijlvol en passen bijna in elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, van licht tot donker, afhankelijk van hoe het hout is behandeld. Mangohouten meubelen zijn ook relatief eenvoudig te onderhouden en kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek en milde zeep.

Mangohouten salontafels

Een van de populairste mangohouten meubelen is de salontafel. Deze tafels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern tot traditioneel, en kunnen dienen als een centrale aandachttrekker in een woonkamer. Mangohouten salontafels zijn ook sterk en stevig, wat betekent dat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en het plaatsen van voorwerpen zoals boeken, tijdschriften en koffiekopjes.

Andere populaire mangohouten meubelen zijn boekenkasten, kasten, eettafels en bedden. Er zijn dus vele manieren waarop mangohouten meubelen kunnen worden gebruikt om je huis op te fleuren.

Milieuvriendelijk shoppen

Als je op zoek bent naar duurzame meubelen die tegelijkertijd stijlvol en functioneel zijn, dan zijn mangohouten meubelen een geweldige optie. Ze voegen een warm en natuurlijk gevoel toe aan elk interieur en zijn bestand tegen dagelijkse slijtage en gebruik. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk, omdat ze afkomstig zijn van snelgroeiende bomen en niet hoeven te worden geplant of geteeld op landbouwgrond. Als je dus op zoek bent naar nieuwe meubelen voor je huis, overweeg dan mangohouten meubelen als een duurzame en stijlvolle optie. Meubel Meester heeft een ruim assortiment aan mangohouten meubelen. Neem een kijkje op hun website.